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Data | Título | Autor(es) | Tipo | Acesso |
15-Jan-2020 | Evaluation of linseed oil oleogels to partially replace pork backfat in fermented sausages | Franco, Daniel; Martins, Artur J.; López-Pedrouso, María, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2023 | Evaluation of the antimicrobial activity of chitosan nanoparticles against Listeria monocytogenes | Pereira, Sara; Costa-Ribeiro, Ana; Teixeira, Pilar, et al. | Artigo | Acesso aberto |
10-Dez-2015 | Extraction and characterization of polysaccharides from non-traditional Brazilian Amazon sources | Pinheiro, Rutelene C.; Ballesteros, Lina F.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
5-Jun-2012 | Extraction and characterization of polysaccharides from spent cofee grounds | Giraldo, Lina Fernanda Ballesteros; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Vicente, A. A., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
Fev-2009 | Extraction, purification and characterization of galactomannans from non-traditional sources | Cerqueira, M. A.; Pinheiro, A. C.; Souza, B. W. S., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2015 | Flavouring and coating technologies for preservation and processing of foods | Cerqueira, M. A.; Costa, Maria J.; Rivera, M. C., et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
2018 | Food applications of lignocellulosic-based packaging materials | Ballesteros, Lina F.; Michelin, Michele; Vicente, A. A., et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
2018 | Food grade polymers for the gelation of edible oils envisioning food applications | Martins, Artur J.; Pastrana, L. M.; Vicente, A. A., et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
20-Mai-2023 | Food-grade bigels: Evaluation of hydrogel:oleogel ratio and gelator concentration on their physicochemical properties | Martins, Artur J.; Guimarães, Ana Cristina Silva Esperança; Fuciños, Pablo, et al. | Artigo | Acesso aberto |
Set-2021 | Food-grade hydroxypropyl methylcellulose-based formulations for electrohydrodynamic processing: Part I role of solution parameters on fibre and particle production | Silva, Pedro; Prieto, C.; Lagarón, J. M., et al. | Artigo | Acesso aberto |
8-Out-2018 | Formation and stabilization of nanostructured-lipid carriers using biosurfactants for encapsulation of liposoluble vitamins | Azevedo, Alexandra; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Fuciños, Pablo, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2011 | Formation of an edible multi-layer system through layer-by-layer deposition on β-carotene oil-in-water nanoemulsions | Silva, Hélder Daniel Peixoto; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Carneiro-da-Cunha, M. G., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2017 | Fortified beeswax oleogels: Effect of β-carotene on the gel structure and oxidative stability | Martins, Artur J.; Cerqueira, Miguel A.; Cunha, Rosiane L., et al. | Artigo | Acesso restrito UMinho |
2014 | Functional bakery products - an overview and future perspectives | Pinto, D.; Castro, I.; Vicente, A. A., et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
Jul-2015 | Functional characterisation and antimicrobial efficiency assessment of smart nanohydrogels containing natamycin incorporated into polysaccharide-based films | Fuciños, C.; Míguez, Martín; Cerqueira, M. A., et al. | Artigo | Acesso aberto |
Fev-2009 | Functional polysaccharides as edible coatings for cheese | Cerqueira, M. A.; Lima, A. M. P.; Souza, B. W. S., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2010 | Functional properties of Gleditsia triacanthos seeds extracts and their incorporation into galactomannan films for food applications | Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Souza, B.; Martins, Joana T., et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
2018 | Functional properties of lignocellulosic materials | Ballesteros, Lina F.; Michelin, Michele; Vicente, A. A., et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
5-Mai-2008 | Galactomannan/collagen edible coatings in gas transfer rates in fruits | Lima, Á.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Souza, B., et al. | Poster em conferência | Acesso aberto |
Mai-2007 | Galactomannans blended with collagen as novel edible coatings for fruits | Lima, A. M. P.; Cerqueira, M. A.; Morais, E. C. S., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |