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Data | Título | Autor(es) | Tipo | Acesso |
17-Fev-2016 | Development of nanohydrogels as a vehicle for the release of bioactive compounds in food matrices | Bourbon, Ana Isabel Juncá Sottomayor Lisboa | Tese de doutoramento | Acesso aberto |
8-Mar-2012 | Diffusion mechanisms of solutes in edible packaging materials - comparison between macro and nano scale | Bourbon, Ana Isabel Juncá Sottomayor Lisboa; Pinheiro, A. C.; Quintas, Mafalda A. C., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
26-Fev-2014 | Diffusion of different molecular weight proteins through poly e-caprolactone films with encapsulated trypsin | Martins, Artur J.; Bourbon, A. I.; Vicente, A. A., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
7-Nov-2013 | Diffusional and surface properties of electrospun poly (e-caprolactone) nanofibers with trypsin encapsulation | Martins, Artur J.; Bourbon, A. I.; Vicente, A. A., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
Dez-2015 | Edible bio-based nanostructures: delivery, absorption and potential toxicity | Martins, Joana; Ramos, Óscar L.; Pinheiro, A. C., et al. | Artigo | Acesso aberto |
20-Nov-2020 | Edible films and coatings as carriers of nano and microencapsulated ingredients | Guimarães, Ana Cristina Silva Esperança; Bourbon, Ana I.; Azevedo, Gabriela, et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
22-Mai-2011 | Edible films-based on k-carrageenan/Locust bean gum – effects of different polysaccharide ratios on film properties | Martins, Joana; Cerqueira, M. A.; Bourbon, A. I., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2013 | Edible nano-laminate coatings for food applications | Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Bourbon, Ana I.; Pinheiro, Ana Cristina, et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
2012 | Effect of the matrix system in the delivery and in vitro bioactivity of microencapsulated Oregano essential oil | Costa, Sara Beirão da; Duarte, Cláudia; Bourbon, A. I., et al. | Artigo | Acesso aberto |
Jul-2016 | Encapsulation and controlled release of bioactive compounds in lactoferrin-glycomacropeptide nanohydrogels : curcumin and caffeine as model compounds | Bourbon, A. I.; Cerqueira, M. A.; Vicente, A. A. | Artigo | Acesso aberto |
22-Mai-2011 | Encapsulation and delivery of carotenoids-rich extract from tomato pomace in a prebiotic matrix | Duarte, Cláudia; Costa, Sara Beirão da; Bourbon, A. I., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2014 | Encapsulation and release behaviour of hydrophilic and lipophilic model compounds on lactoferrin-glycomacropetide nanohydrogels | Bourbon, A. I.; Cerqueira, M. A.; Vicente, A. A. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
25-Set-2017 | Evaluating the effect of chitosan layer on bioacessibility of bioactive model compounds in protein nanohydrogels | Bourbon, Ana I.; Pinheiro, Ana Cristina; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2014 | Functional bakery products - an overview and future perspectives | Pinto, D.; Castro, I.; Vicente, A. A., et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
2011 | Galactomannans use in the development of edible films/coatings for food applications | Cerqueira, M. A.; Bourbon, A. I.; Pinheiro, A. C., et al. | Artigo | Acesso aberto |
Ago-2015 | Hollow chitosan/alginate nanocapsules for bioactive compound delivery | Rivera, M. C.; Pinheiro, A. C.; Bourbon, A. I., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2022 | Hyaluronic acidamphotericin B nanocomplexes: a promising anti-leishmanial drug delivery system | Carvalho, Ricardo Emanuel Silva; Leão, T.; Bourbon, A. I., et al. | Artigo | Acesso restrito UMinho |
Jul-2016 | In vitro digestion and stability assessment of b-lactoglobulin/riboflavin nanostructures | Madalena, Daniel F.; Ramos, Oscar L.; Pereira, Ricardo Nuno Correia, et al. | Artigo | Acesso aberto |
Nov-2018 | In vitro digestion of lactoferrin-glycomacropeptide nanohydrogels incorporating bioactive compounds: Effect of a chitosan coating | Bourbon, Ana I.; Pinheiro, Ana Cristina; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro, et al. | Artigo | Acesso aberto |
16-Jul-2016 | In vitro digestion of protein-based nanohydrogels incorporating curcumin as a lipophilic model compound: effect of a chitosan coating | Pinheiro, A. C.; Bourbon, Ana Isabel Juncá Sottomayor Lisboa; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |