Utilize este identificador para referenciar este registo: https://hdl.handle.net/1822/56896

TítuloGellan Gum
Autor(es)Rodrigues, Célia Fortuna
Andrade, José Carlos
Palavras-chaveellan
Sphingomonas elodea
hydrogel
bacterial exopolysaccharides
biomedical applications
drug delivery
tissue engineering
Data22-Jan-2016
EditoraCRC Press
CitaçãoRodrigues, Célia F.; Andrade, José Carlos, Gellan Gum. In Munmaya K. Mishra, Concise Encyclopedia of Biomedical Polymers and Polymeric Biomaterials, 11 Volume Set, New York: CRC Press, 2016. ISBN: 1439898553, 3585-3592
Resumo(s)Gellan gum is a natural anionic extracellular polysaccharide obtained by fermentation of the bacteria Sphingomonas elodea. It has the distinctive property of temperature-dependent, cation-induced gelation. This entry summarizes the current knowledge on the production, structure and properties of gellan gum. In addition, an overview of the current and potential biomedical applications of gellan is given.
TipoCapítulo de livro
URIhttps://hdl.handle.net/1822/56896
ISBN1439898553
DOI10.1081/E-EBPP-120049267
Arbitragem científicayes
AcessoAcesso restrito UMinho
Aparece nas coleções:CEB - Livros e Capítulos de Livros / Books and Book Chapters

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