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Percorrer por assunto Bioactive compounds
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Data
Título
Autor(es)
Tipo
Acesso
22-Nov-2023
Extraction of bioactive compounds from propolis for application in different matrices in food industry
Peixoto, Sara Ribeiro
Dissertação de mestrado
Acesso aberto
17-Set-2019
Extraction of bioactive compounds from vine pruning residues by using ohmic heating and conventional heating techniques
Jesus, Meirielly Santos
;
Ballesteros, Lina F.
;
Pereira, Ricardo Nuno Correia
, et al.
Poster em conferência
Acesso aberto
19-Dez-2023
Extratos naturais para a regulação da tirosinase
Ferreira, Cátia Soraia Monteiro
Dissertação de mestrado
Acesso embargado (1 Ano)
Abr-2021
Green solvents combined with bioactive compounds as delivery systems: present status and future trends
Silva, Simone S.
;
Gomes, Joana M.
;
Reis, R. L.
, et al.
Artigo
Acesso restrito UMinho
10-Mai-2021
Heat treatment and wounding as abiotic stresses to enhance the bioactive composition of pineapple by-products
Santos, Diana I.
;
Faria, Diana L.
;
Lourenço, Sofia C.
, et al.
Artigo
Acesso aberto
2017
Influência do electro-aquecimento na extração de compostos de valores acrescentados de resíduos de uva (Vitis vinifera L.)
Domingues, Tiago José Alves
Dissertação de mestrado
Acesso aberto
Jun-2023
Inhibitory effects of piperine and black pepper essential oil on multispecies biofilm formation by Listeria monocytogenes, Salmonella Typhimurium, and Pseudomonas aeruginosa
Santos, Emanoelli A. R. dos
;
Tadielo, Leonardo E.
;
Schmiedt, Jhennifer A.
, et al.
Artigo
Acesso aberto
Out-2021
Kinetic study of the microwave-induced thermal degradation of cv. Arbequina olive oils flavored with lemon verbena essential oil
Cherif, Marwa
;
Rodrigues, Nuno
;
Veloso, Ana C. A.
, et al.
Artigo
Acesso restrito UMinho
Jun-2019
Liposomes loaded with phenolic extracts of Spirulina LEB-18: Physicochemical characterization and behavior under simulated gastrointestinal conditions
Machado, A.
;
Pinheiro, Ana Cristina
;
Vicente, A. A.
, et al.
Artigo
Acesso aberto
Mai-2017
Micro- and nano bio-based delivery systems for food applications: In vitro behavior
Simões, Lívia Souza
;
Madalena, Daniel A.
;
Pinheiro, Ana Cristina
, et al.
Artigo
Acesso aberto
7-Abr-2022
Optimization of ultrasound-assisted extraction of phenolic compoundsfrom avocado peels
Rodríguez-Martínez, Beatriz
;
Santos, Pedro Miguel Ferreira
;
Gullón, Beatriz
, et al.
Resumo em ata de conferência
Acesso aberto
25-Jan-2023
Opuntia ficus-indica fruit: a systematic review of its phytochemicals and pharmacological activities
Giraldo-Silva, Luis
;
Ferreira, Bárbara
;
Rosa, Eduardo
, et al.
Artigo
Acesso aberto
Jul-2011
Physico-chemical characterization of chitosan-based edible films incorporating bioactive compounds of different molecular weight
Bourbon, A. I.
;
Pinheiro, A. C.
;
Cerqueira, M. A.
, et al.
Artigo
Acesso aberto
Abr-2024
Plant-derived bioactive compounds as key players in the modulation of immune-related conditions
Vieira, Sara F.
;
Reis, R. L.
;
Ferreira, Helena Susana Costa Machado
, et al.
Artigo
Acesso restrito UMinho
2012
Potencial químico e biológico de rebentos de leguminosas : alteração do metaboloma e da bioactividade de Glycine max (L.) Merr. pela inoculação com Bradyrhizobium japonicum
Pereira, Maria João Loureiro do Valle
Dissertação de mestrado
Acesso aberto
Set-2018
Potential of Portuguese vine shoot wastes as natural resources of bioactive compounds
Moreira, Manuela M.
;
Barroso, M. Fátima
;
Porto, João Vasconcellos
, et al.
Artigo
Acesso restrito autor
26-Abr-2022
Recent advances in the valorization of algae polysaccharides for food and nutraceutical applications: a review on the role of green processing technologies
Dias, Joana Sofia Gomes
;
Teixeira, J. A.
;
Rocha, Cristina M. R.
Artigo
Acesso restrito UMinho
2018
Screening for antioxidant activity in extracts obtained from extremophile microalgae
Sousa, Carla Andreia Machado de
Dissertação de mestrado
Acesso aberto
2013
Solid-state fermentation as a strategy to improve the bioactive compounds recovery from Larrea tridentata leaves
Martins, Sílvia
;
Teixeira, J. A.
;
Mussatto, Solange I.
Artigo
Acesso aberto
2021
Spontaneously fermented traditional beverages as a source of bioactive compounds: an overview
Cuvas, Ruth
;
Nobre, Clarisse
;
Cruz, Mario
, et al.
Artigo
Acesso aberto