Percorrer por assunto Antioxidant activity

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DataTítuloAutor(es)TipoAcesso
Jul-2018Biological performance of a promising Kefiran-biopolymer with potential in regenerative medicine applications: a comparative study with hyaluronic acidRadhouani, H.; Gonçalves, C.; Maia, F. R., et al.ArtigoAcesso aberto
Mar-2015Characterization of phenolic compounds and antioxidant properties of Glycyrrhiza glabra L. rhizomes and rootsMartins, Natália; Barros, Lillian; Dueñas, Montserrat, et al.ArtigoAcesso aberto
2012Chemical characterization and antioxidant activity of sulfated polysaccharide from the red seaweed Gracilaria birdiaeSouza, B. W. S.; Cerqueira, M. A.; Bourbon, A. I., et al.ArtigoAcesso aberto
2015Chemical characterization and bioactive properties of Prunus avium L.: The widely studied fruits and the unexplored stemsBastos, Claudete; Barros, Lillian; Duenas, Montserrat, et al.ArtigoAcesso aberto
17-Ago-2021Chemical characterization of Sambucus nigra L. flowers aqueous extract and its biological implicationsFerreira-Santos, P.; Costa, H.; Salvador, Ângelo C., et al.ArtigoAcesso aberto
2014Chemical composition and antioxidant activity of sulphated polysaccharides extracted from Fucus vesiculosus using different hydrothermal processesRodríguez-Jasso, Rosa María; Mussatto, Solange I.; Pastrana, Lorenzo, et al.ArtigoAcesso aberto
2015Chlorella vulgaris biomass enriched by biosorption of polyphenolsJelínek, Luká; Procházková, Gita; Quintelas, C., et al.ArtigoAcesso aberto
2-Abr-2022Comparative studies on the anti-neuroinflammatory and antioxidant activities of black and red goji berriesMagalhães, Vanessa; Silva, Ana Rita; Silva, Bruna, et al.ArtigoAcesso aberto
30-Nov-2016Compositional features and bioactive properties of whole fraction from Aloe vera processingLópez, M.; Romaní, Aloia; Cerqueira, M. A., et al.ArtigoAcesso aberto
2015Contributos para a elucidação do modo de ação de própolis português: o caso do própolis do PereiroMarques, Rita Alexandra CardosoDissertação de mestrado Acesso aberto
Nov-2015Cork extracts reduce UV-mediated DNA fragmentation and cell deathAraújo, A. R.; Pereira, D. M.; Aroso, Ivo Manuel Ascensão, et al.ArtigoAcesso aberto
2023Cynaropicrin- and chlorogenic acid-rich extracts easily prepared from Cynara cardunculus var. scolymus: antioxidant and antigenotoxic propertiesGonçalves, Ana; Sampaio, Cátia I.; Ševčovičová, Andrea, et al.ArtigoAcesso aberto
2016Desenvolvimento de têxteis coloridos com propriedades antioxidantes, usando compostos obtidos a partir de plantasFreitas, Ana Rita SilvaDissertação de mestrado Acesso aberto
2017Desenvolvimento de uma linha de cosmética à base de própolis portuguêsMoreira, Ana Bárbara SilvaDissertação de mestrado Acesso restrito autor
14-Dez-2022Development and characterization of functional ingredients through valorization from brewer’s spent grainLopes, Maria Teresa Bonifácio VianaTese de doutoramentoAcesso aberto
Jun-2022Effect of ohmic heating on the extraction yield, polyphenol content and antioxidant activity of olive mill leavesMarkhali, Fereshteh Safarzadeh; Teixeira, J. A.; Rocha, Cristina M.R.ArtigoAcesso aberto
2012Effect of the matrix system in the delivery and in vitro bioactivity of microencapsulated Oregano essential oilCosta, Sara Beirão da; Duarte, Cláudia; Bourbon, A. I., et al.ArtigoAcesso aberto
2014Effects of gamma radiation on chemical and antioxidant properties, anti-hepatocellular carcinoma activity and hepatotoxicity of borututuPereira, Carla; Calhelha, Ricardo C.; Antonio, Amilcar L., et al.ArtigoAcesso aberto
19-Ago-2022Electro-based technologies for the extraction of phenolic compoundsRodrigues, Rui Miguel Martins; Genisheva, Zlatina; Santos, Pedro Miguel Ferreira, et al.Capítulo de livroAcesso restrito UMinho
2016Electrochemical sensors for assessing antioxidant capacity of bee productsPeres, António M.; Sousa, Mara E. B.; Veloso, Ana C. A., et al.Capítulo de livroAcesso restrito UMinho