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Percorrer por assunto Antioxidant activity
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Data
Título
Autor(es)
Tipo
Acesso
Mar-2022
Penicillium brevicompactum as a novel source of natural pigments with potential for food applications
Fonseca, C.
;
Silva, Nuno Miguel Sampaio Ribeiro Magalhães
;
Ballesteros, Lina F.
, et al.
Artigo
Acesso restrito UMinho
2019
Phenolic imidazole derivatives with dual antioxidant/antifungal activity: synthesis and structure-sctivity relationship
Bettencourt, Ana Paula
;
Castro, Marián
;
Silva, João P.
, et al.
Artigo
Acesso restrito autor
2018
Phytochemicals properties and antioxidant activities of some accessions of Phaseolus vulgaris L
Santos, Eunice
;
Barros, Ana
;
Lino-Neto, T.
, et al.
Resumo em ata de conferência
Acesso aberto
2012
Potencial químico e biológico de rebentos de leguminosas : alteração do metaboloma e da bioactividade de Glycine max (L.) Merr. pela inoculação com Bradyrhizobium japonicum
Pereira, Maria João Loureiro do Valle
Dissertação de mestrado
Acesso aberto
Nov-2022
Potent antioxidant and anti-inflammatory bioactivities of fish roe-derived extracts
Guedes, Marta Cristina Alves Moreira
;
Vieira, Sara Filipa Fontoura
;
Reis, R. L.
, et al.
Artigo
Acesso restrito UMinho
Set-2018
Potential of Portuguese vine shoot wastes as natural resources of bioactive compounds
Moreira, Manuela M.
;
Barroso, M. Fátima
;
Porto, João Vasconcellos
, et al.
Artigo
Acesso restrito autor
Mar-2021
Prebiotic effects of olive pomace powders in the gut: In vitro evaluation of the inhibition of adhesion of pathogens, prebiotic and antioxidant effects
Ribeiro, Tânia Bragança
;
Costa, Célia Maria
;
Lopes, Maria Teresa
, et al.
Artigo
Acesso aberto
2017
Produção e caracterização das propriedades funcionais de vinagre de dióspiro (Diospyros kaki)
Ferreira, Bárbara Sofia Pinto
Dissertação de mestrado
Acesso aberto
Mar-2011
Reducing antioxidant capacity evaluated by means of a controlled potential oxidative attack
Oliveira, Raquel
;
Marques, Juliana Filipa Gouveia
;
Bento, M. Fátima
, et al.
Artigo
Acesso aberto
16-Dez-2021
Revestimentos funcionais com propriedades antioxidantes para substratos diversos
Vilaverde, Maria Inês Pimenta
Dissertação de mestrado
Acesso restrito autor
2014
Selection of the solvent and extraction conditions for maximum recovery of antioxidant phenolic compounds from coffee silverskin
Ballesteros, Lina F.
;
Teixeira, J. A.
;
Mussatto, Solange I.
Artigo
Acesso aberto
2013
Solid-state fermentation as a strategy to improve the bioactive compounds recovery from Larrea tridentata leaves
Martins, Sílvia
;
Teixeira, J. A.
;
Mussatto, Solange I.
Artigo
Acesso aberto
2020
Spouted bed dried Rosmarinus officinalis extract: a novel approach for physicochemical properties and antioxidant activity
Souza, Claudia R. F.
;
Baldim, Iara
;
Bankole, Victor O.
, et al.
Artigo
Acesso aberto
14-Jul-2022
Study of the anti-inflammatory and neuroprotective activity of plants used in Traditional Chinese Medicine (TCM)
Silva, Bruna Gabriela Araújo da
Dissertação de mestrado
Acesso embargado (2 Anos)
2014
Synergisms in antioxidant and anti-hepatocellular carcinoma activities of artichoke, milk thistle and borututu syrups
Pereira, Carla
;
Calhelha, Ricardo C.
;
Barros, Lillian
, et al.
Artigo
Acesso aberto
Ago-2015
The use of different phenolic compounds rich extracts obtained from cultivated thyme for antioxidant and antibacterial purposes
Martins, Natália
;
Barros, Lillian
;
Santos-Buelga, Celestino
, et al.
Artigo
Acesso aberto
2021
Unraveling the chemical composition, antioxidant, α-amylase and α-glucosidase inhibition of Moroccan propolis
Laaroussi, Hassan
;
Santos, Pedro Miguel Ferreira
;
Genisheva, Zlatina
, et al.
Artigo
Acesso aberto
21-Jun-2017
UV-Vis spectrophotometry and chemometrics as tools for recognition of the biochemical profiles of organic banana peels (Musa sp.) according to the seasonality in southern Brazil
Lopes, Susane
;
Moresco, Rodolfo
;
Peruch, Luiz Augusto Martins
, et al.
Artigo em ata de conferência
Acesso aberto
7-Set-2022
Valorization of Amaranth (Amaranthus cruentus) grain extracts for the development of alginate-based active films
Coelho, Laylla Marques
;
Faria, C. I.
;
Madalena, Daniel Alexandre Silva
, et al.
Artigo
Acesso aberto
Jun-2018
Valorization of pineapple waste for the extraction of bioactive compounds and glycosides using autohydrolysis
Sepúlveda, Leonardo
;
Romaní, Aloia
;
Aguilar, Cristóbal N.
, et al.
Artigo
Acesso aberto