Percorrer por áreas do conhecimento (FOS/OCDE) Ciências Agrárias::Biotecnologia Agrária e Alimentar

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DataTítuloAutor(es)TipoAcesso
Out-2011Caracterização morfológica e perfil micotoxigênico de Aspergillus secção FlaviSilva, Fernanda; Botelho, Deila; Soares, Célia Maria Gonçalves, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
Out-2020Cardinal parameter meta-regression models describing Listeria monocytogenes growth in brothSilva, Beatriz Nunes; Cadavez, Vasco; Teixeira, J. A., et al.ArtigoAcesso aberto
Set-2021Cell surface engineering of Saccharomyces cerevisiae for simultaneous valorization of corn cob and cheese whey via ethanol productionCunha, Joana Filipa Torres Pinheiro; Gomes, Daniel G.; Romaní, Aloia, et al.ArtigoAcesso restrito UMinho
16-Jul-2016Cellulose nanofibers produced from banana peel by chemical and enzymatic treatments: characterization and in vitro cytotoxicity assessmentTibolla, H.; Pelissari, Franciele M.; Martins, Joana T., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
18-Jul-2010Changes on microbiological, physicochemical and diffusion properties of the cheese upon the application of chitosan-based edible coating incorporating natamycinFajardo, Paula; Martins, Joana; Fuciños, C., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
17-Jul-2016Characterization of micro and nanostructures from β‐lactoglobulin formed upon heat treatment and under selected environmental conditionsSimões, Lívia Souza; Rodrigues, Rui Miguel Martins; Ramos, Óscar L., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
2019Chemical and biological characterization of an aqueous Sambucus nigra L. flower extractCosta, Hélder Filipe BadimDissertação de mestrado Acesso aberto
Nov-2021Co-management of agro-industrial wastes by solid-state fermentation for the production of bioactive compoundsLeite, Alexandra Paulina Q.; Belo, Isabel; Salgado, José ManuelArtigoAcesso restrito UMinho
2014Coleção de culturas de microbiologia agrícola da UFLA (CCMA-UFLA): da requalificação à certificação baseada na ISO 9001:2008Pinto, Juliana; Gervásio, Ivani; Dias, Disney R., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
Mai-2016Combined bioremediation and enzyme production by Aspergillus sp. in olive mill and winery wastewatersSalgado, José Manuel; Abrunhosa, Luís; Venâncio, Armando, et al.ArtigoAcesso aberto
Dez-2015Combining analytical methodologies for the identification of Aspergillus section Flavi strains isolated from Brazilian agricultural commoditiesCouto, F.; Santos, Cledir; Souza, T., et al.Comunicação oral Acesso aberto
24-Ago-2008A comparative analysis on the efficiency of different carriers for trypsin immobilizationRocha, Cristina M. R.; Gonçalves, M. P.; Teixeira, J. A.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
2017Comparative study of antioxidant potential and cytotoxic effects of methanolic extracts from Lycium barbarum and Lycium ruthenicum berriesCastro, Vera; Aierken, Aili; Zhang, Xiaoying, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
12-Jul-2004Comparison of the Thermal Inactivation Kinetics of Byssochlamys fulva and Three Enzymes used as TTIs for Various Food Processes under Conventional and Ohmic HeatingCastro, Inês Alexandra Casaca Lage; Vicente, A. A.; Macedo, B. R., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
16-Jul-2013Computational Models for Prediction of Yeast Strain Potential for Winemaking from Phenotypic ProfilesMendes, Inês Isabel Moreira Moutinho Vieira; Franco-Duarte, Ricardo; Umek, Lan, et al.ArtigoAcesso aberto
1-Jul-2014Computational models reveal genotype-phenotype associations in Saccharomyces cerevisiaeFranco-Duarte, Ricardo; Mendes, Inês Isabel Moreira Moutinho Vieira; Umek, Lan, et al.ArtigoAcesso aberto
2018Conditions promoting effective very high gravity sugarcane juice fermentationMonteiro, Bruno; Ferraz, Pedro; Barroca, Mário Jorge Faria, et al.ArtigoAcesso aberto
10-Out-2018Control of mycotoxins in the food chainVenâncio, ArmandoComunicação oral Acesso aberto
Out-2017Cowpea: a legume crop for a challenging environmentCarvalho, Márcia; Lino-Neto, T.; Rosa, Eduardo, et al.ArtigoAcesso aberto
Dez-2013A cromatografia e a micotoxicologia alimentarAbrunhosa, Luís; Morales-Valle, H.; Venâncio, ArmandoComunicação oral Acesso aberto