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Percorrer por assunto Antioxidant activity
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Data
Título
Autor(es)
Tipo
Acesso
15-Jan-2013
Nutrients, phytochemicals and bioactivity of wild Roman chamomile: a comparison between the herb and its preparations
Guimarães, Rafaela
;
Barros, Lillian
;
Dueñas, Montserrat
, et al.
Artigo
Acesso aberto
2015
Nutritional value, bioactive compounds and antioxidant properties of three edible mushrooms from Poland
Heleno, Sandrina A.
;
Ferreira, Raissa C.
;
Antonio, A. L.
, et al.
Artigo
Acesso aberto
30-Jun-2020
Ohmic heating polyphenolic extracts from vine pruning residue with enhanced biological activity
Jesus, Meirielly Santos
;
Ballesteros, Lina F.
;
Pereira, Ricardo Nuno Correia
, et al.
Artigo
Acesso aberto
Fev-2017
Optimisation of accelerated ageing of grape marc distillate on a micro-scale process using a BoxBenhken design: influence of oak origin, fragment size and toast level on the composition of the final product
Rodríguez-Solana, Raquel
;
Rodríguez-Freigedo, S.
;
Salgado, José Manuel
, et al.
Artigo
Acesso aberto
Abr-2017
Optimization of autohydrolysis conditions to extract antioxidant phenolic compounds from spent coffee grounds
Ballesteros, Lina F.
;
Ramirez, Monica J.
;
Orrego, Carlos E.
, et al.
Artigo
Acesso aberto
30-Dez-2021
Orange thyme: phytochemical profiling, in vitro bioactivities of extracts and potential health benefits
Silva, Amélia M.
;
Félix, Luís M.
;
Teixeira, Isabel
, et al.
Artigo
Acesso aberto
Mar-2022
Penicillium brevicompactum as a novel source of natural pigments with potential for food applications
Fonseca, C.
;
Silva, Nuno Miguel Sampaio Ribeiro Magalhães
;
Ballesteros, Lina F.
, et al.
Artigo
Acesso restrito UMinho
2019
Phenolic imidazole derivatives with dual antioxidant/antifungal activity: synthesis and structure-sctivity relationship
Bettencourt, Ana Paula
;
Castro, Marián
;
Silva, João P.
, et al.
Artigo
Acesso restrito autor
2018
Phytochemicals properties and antioxidant activities of some accessions of Phaseolus vulgaris L
Santos, Eunice
;
Barros, Ana
;
Lino-Neto, T.
, et al.
Resumo em ata de conferência
Acesso aberto
2012
Potencial químico e biológico de rebentos de leguminosas : alteração do metaboloma e da bioactividade de Glycine max (L.) Merr. pela inoculação com Bradyrhizobium japonicum
Pereira, Maria João Loureiro do Valle
Dissertação de mestrado
Acesso aberto
Nov-2022
Potent antioxidant and anti-inflammatory bioactivities of fish roe-derived extracts
Guedes, Marta Cristina Alves Moreira
;
Vieira, Sara Filipa Fontoura
;
Reis, R. L.
, et al.
Artigo
Acesso restrito UMinho
Set-2018
Potential of Portuguese vine shoot wastes as natural resources of bioactive compounds
Moreira, Manuela M.
;
Barroso, M. Fátima
;
Porto, João Vasconcellos
, et al.
Artigo
Acesso restrito autor
Mar-2021
Prebiotic effects of olive pomace powders in the gut: In vitro evaluation of the inhibition of adhesion of pathogens, prebiotic and antioxidant effects
Ribeiro, Tânia Bragança
;
Costa, Célia Maria
;
Lopes, Maria Teresa
, et al.
Artigo
Acesso aberto
2017
Produção e caracterização das propriedades funcionais de vinagre de dióspiro (Diospyros kaki)
Ferreira, Bárbara Sofia Pinto
Dissertação de mestrado
Acesso aberto
Mar-2011
Reducing antioxidant capacity evaluated by means of a controlled potential oxidative attack
Oliveira, Raquel
;
Marques, Juliana Filipa Gouveia
;
Bento, M. Fátima
, et al.
Artigo
Acesso aberto
16-Dez-2021
Revestimentos funcionais com propriedades antioxidantes para substratos diversos
Vilaverde, Maria Inês Pimenta
Dissertação de mestrado
Acesso restrito autor
2014
Selection of the solvent and extraction conditions for maximum recovery of antioxidant phenolic compounds from coffee silverskin
Ballesteros, Lina F.
;
Teixeira, J. A.
;
Mussatto, Solange I.
Artigo
Acesso aberto
2013
Solid-state fermentation as a strategy to improve the bioactive compounds recovery from Larrea tridentata leaves
Martins, Sílvia
;
Teixeira, J. A.
;
Mussatto, Solange I.
Artigo
Acesso aberto
2020
Spouted bed dried Rosmarinus officinalis extract: a novel approach for physicochemical properties and antioxidant activity
Souza, Claudia R. F.
;
Baldim, Iara
;
Bankole, Victor O.
, et al.
Artigo
Acesso aberto
14-Jul-2022
Study of the anti-inflammatory and neuroprotective activity of plants used in Traditional Chinese Medicine (TCM)
Silva, Bruna Gabriela Araújo da
Dissertação de mestrado
Acesso aberto