Utilize este identificador para referenciar este registo: https://hdl.handle.net/1822/61023

TítuloIdentifying the geographical origin of Serra da Estrela PDO cheeses using fatty acids profiles
Autor(es)Fontes, Luísa
Lima, M. J. Reis
Bahri, Hamdi
Morais, Jorge Sá
Veloso, Ana C. A.
Lemos, Edite T.
Peres, António M.
Data17-Jun-2019
EditoraSociedade de Portuguesa de Química (SPQ)
CitaçãoFontes, Luísa; Lima, M. J. Reis; Bahri, Hamdi; Morais, Jorge Sá; Veloso, Ana C. A.; Lemos, Edite T.; Peres, António M., Identifying the geographical origin of Serra da Estrela PDO cheeses using fatty acids profiles. XX EuroFoodChem Congress (Book of Abstracts). Porto, Portugal, June 17-19, 143, 2019. ISBN: 978-989-8124-26-5
Resumo(s)[Excerpt] Serra da Estrela is a traditional Portuguese cheese with a Protected Designation of Origin (PDO) certification. This cheese is produced from raw ewe’s milk from “Churra Mondegueira” and “Bordaleira” Portuguese autochthonous breeds and coagulated using wild thistle flower (Cynara cardunculus L.), and its production is geographically limited. Serra da Estrela is the most known and popular Portuguese cheese and is appreciated worldwide, being preferentially consumed as a soft cheese, with an average maturation of 30-45 days, although some consumers prefer to consume it as a hard cheese after at least 6 months of storage [1]. [...]
TipoResumo em ata de conferência
URIhttps://hdl.handle.net/1822/61023
ISBN978-989-8124-26-5
Versão da editorahttp://xxeurofoodchem.eventos.chemistry.pt/
Arbitragem científicayes
AcessoAcesso aberto
Aparece nas coleções:CEB - Resumos em Livros de Atas / Abstracts in Proceedings

Ficheiros deste registo:
Ficheiro Descrição TamanhoFormato 
document_51871_1.pdf375,24 kBAdobe PDFVer/Abrir
document_51871_2.pdf951,94 kBAdobe PDFVer/Abrir

Partilhe no FacebookPartilhe no TwitterPartilhe no DeliciousPartilhe no LinkedInPartilhe no DiggAdicionar ao Google BookmarksPartilhe no MySpacePartilhe no Orkut
Exporte no formato BibTex mendeley Exporte no formato Endnote Adicione ao seu ORCID