Percorrer por áreas do conhecimento (FOS/OCDE) Ciências Agrárias::Biotecnologia Agrária e Alimentar

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DataTítuloAutor(es)TipoAcesso
2020Technology independent ASIC based time to digital converterMachado, Rui; Alves, Filipe Manuel Serra; Geraldes, Álvaro, et al.ArtigoAcesso aberto
4-Mai-2019The added value of used cooperage woodCoelho, Eduardo João Louro; Domingues, Lucília; Teixeira, J. A., et al.Comunicação em painel Acesso restrito UMinho
21-Abr-2023The buzz on insecticides: a review of uses, molecular structures, targets, adverse effects, and alternativesAraújo, Maria F.; Castanheira, Elisabete M. S.; Sousa, Sérgio F.ArtigoAcesso aberto
13-Jun-2017The effect of alginate in the protection of probiotics from the harsh conditions of digestionRamos, Philippe E; Silva, Pedro Miguel Peixoto da; Alario, M. M., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
2015The effects of sodium hypochlorite on the control of inter-kingdom biofilm formation by drinking water-isolated microorganismsSimões, Lúcia C.; Chaves, Ana F. A.; Simões, Manuel, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
Ago-2012The emerging role of the yeast Torulaspora delbrueckii in bread and wine production: using genetic manipulation to study molecular basis of physiological responsesPacheco, Andreia Sofia Alves Pinto; Santos, Júlia; Chaves, Susana Alexandra Rodrigues, et al.Capítulo de livroAcesso aberto
4-Jul-2016The influence of the medium composition on the biosurfactants produced by Lactobacillus paracaseiVecino, Xanel; Rodríguez-López, L.; Cruz, J. M., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
Jul-2020The interplay between atmospheric conditions and grape berry quality parameters in PortugalCosta, Cátia; Graça, António; Fontes, Natacha, et al.ArtigoAcesso aberto
9-Set-2009The isolation of Aspergillus spp from harvested maize in three Portuguese regionsSoares, Célia Maria Gonçalves; Abrunhosa, Luís; Venâncio, ArmandoResumo em ata de conferência Acesso aberto
28-Jul-2007The use of moderate electric fields (MEF) to increase the biomass production and reduce the lag phase of a fermentative processCastro, Inês Alexandra Casaca Lage; Vicente, A. A.; Teixeira, J. A.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
6-Mai-2021Tolerance response of tomato plants (Solanum lycopersicum L.) to climate change: biochemical aspects of salinity- and/or heat-induced stressRodrigues, Francisca; Sousa, Bruno; Soares, Cristiano, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
Mai-2007Transcriptional response of Saccharomyces cerevisiae to different nitrogen concentrations during alcoholic fermentationMendes-Ferreira, A.; del Olmo, M.; García-Martínez, J., et al.ArtigoAcesso aberto
26-Mar-2024Understanding of the effects of bio-based nanostructures within food matricesGonçalves, Raquel Filipa SilvaTese de doutoramentoAcesso embargado (1 Ano)
19-Nov-2009Undesirable fungal metabolites in grapes: emphasis on geosmin and ochratoxin AVenâncio, Armando; Barata, A.; Morales-Valle, H., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
4-Jun-2014Use of Pediococcus parvulus to remove ochratoxin A from wineGuimarães, Ana Cristina Silva Esperança; Pereira, Vânia L.; Inês, António, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
2018Use of yeasts as bioremediation agents: application to hydrocarbons and phenolic compounds degradationRamôa, Renata Filipa EstevesDissertação de mestrado Acesso aberto
Out-2015UV-visible scanning spectrophotometry and chemometric analysis as tools for carotenoids analysis in cassava genotypes (Manihot esculenta Crantz)Moresco, Rodolfo; Uarrota, Virgílio Gavicho; Pereira, Aline, et al.ArtigoAcesso aberto
13-Jul-2017Validation of a SPE clean-up method for ochratoxin A determination in red wineSousa, A.; Venâncio, Armando; Abrunhosa, LuísResumo em ata de conferência Acesso aberto
2018Valorisation of hydrocarbon-rich wastewaters for production of bacterial lipidsFernandes, Ana Margarida BarbosaDissertação de mestrado Acesso aberto
2019Valorization of plant extracts by encapsulation in lipid nanosystems for application as potential insecticidesLopes, Ana I. F.; Pereira, David M.; Gonçalves, M. Sameiro T., et al.Artigo em ata de conferênciaAcesso aberto