Skip navigation
tequery
Página principal
Percorrer por
Comunidades
& Coleções
Percorrer por:
Títulos
Autores
Autores UMinho
Orientadores
Editores
Assuntos
Áreas do conhecimento
Datas de publicação
Tipos de documento
Tipos de acesso
Editoras
Revistas
Ajudas
Sobre o RepositóriUM
FAQs
Utilização geral
Auto-Arquivo
Copyright
português
francês
espanhol
inglês
Entrar
Área Pessoal
Subscrição de estatísticas
Serviço de alertas
Editar conta
Percorrer por autor 7496
Subscrever estatísticas do autor Autor
Índice:
0-9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
ou inserir as letras iniciais:
Ordenar por:
título
data de publicação
data de depósito
tipo de documento
tipo de acesso
Em ordem:
ascendente
descendente
Resultados/Página:
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
Autores/Registo:
todos
1
3
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
Mostrar 1-20 de um total de 27 resultados.
próximo >
Data
Título
Autor(es)
Tipo
Acesso
7-Abr-2022
Engineered industrial yeast for resveratrol de novo production from wine waste
Costa, Carlos E.
;
Møller-Hansen, Iben
;
Romani, Aloia Perez
, et al.
Resumo em ata de conferência
Acesso aberto
2020
Engineered Saccharomyces cerevisiae for lignocellulosic valorization: a review and perspectives on bioethanol production
Cunha, Joana Filipa Torres Pinheiro
;
Soares, Pedro Miguel Oliveira
;
Baptista, Sara Isabel Leite
, et al.
Artigo
Acesso aberto
2023
Enhanced lactone de novo biosynthesis using recombinant Ashbya gossypii
Costa, Carlos E.
;
Francisco, Miguel
;
Aguiar, Tatiana Quinta
, et al.
Comunicação em painel
Acesso aberto
2023
Enhancing lactone biosynthesis in Ashbya gossypii: towards sustainable production from diverse carbon sources
Costa, Carlos E.
;
Freitas, Luís
;
Francisco, Miguel Duarte Dias
, et al.
Resumo em ata de conferência
Acesso aberto
Dez-2023
Environmental and techno-economic assessment on the valorization of vine-side streams to produce resveratrol
Arias, Ana
;
Costa, Carlos E.
;
Moreira, Maria Teresa
, et al.
Artigo
Acesso aberto
7-Abr-2022
Evaluation of efficient metabolic engineering strategies for accelerated co-utilisation of lactose by Saccharomyces cerevisiae
Costa, Carlos E.
;
Carvalho, Patrícia
;
Sara Baptista
, et al.
Resumo em ata de conferência
Acesso aberto
2-Fev-2024
Exploration of polyphenols extracted from cytisus plants and their potential applications: A review
Sousa, Diana Ferreira
;
Genisheva, Zlatina Asenova
;
Rodríguez-Yoldi, María Jesús
, et al.
Recensão
Acesso aberto
2018
HAA1 and PRS3 overexpression boosts yeast tolerance towards acetic acid improving xylose or glucose consumption: unravelling the underlying mechanisms
Cunha, Joana Filipa Torres Pinheiro
;
Costa, Carlos E.
;
Ferraz, L.
, et al.
Artigo
Acesso restrito UMinho
7-Dez-2023
Harnessing Saccharomyces cerevisiae for sustainable FDCA production: optimizing 5-HMF detoxification and derivative synthesis
Martins, Cristiana
;
Costa, Carlos E.
;
Cunha, Joana Filipa Torres Pinheiro
, et al.
Resumo em ata de conferência
Acesso aberto
Mar-2017
Integrated approach for selecting efficient Saccharomyces cerevisiae for industrial lignocellulosic fermentations: importance of yeast chassis linked to process conditions
Costa, Carlos E.
;
Romaní, Aloia
;
Cunha, Joana T.
, et al.
Artigo
Acesso aberto
26-Out-2018
Metabolic engineering of robust industrial strains for de novo resveratrol production from sole carbon sources for application in process-like conditions
Costa, Carlos E.
;
Møller-Hansen, Iben
;
Borodina, Irina
, et al.
Resumo em ata de conferência
Acesso aberto
Mar-2021
Metabolic engineering of Saccharomyces cerevisiae for the production of top value chemicals from biorefinery carbohydrates
Baptista, Sara Isabel Leite
;
Costa, Carlos E.
;
Cunha, Joana Filipa Torres Pinheiro
, et al.
Artigo
Acesso aberto
7-Set-2023
Microbial production of the building block p-Coumaric Acid: unleashing the potential of Kluyveromyces marxianus
Baptista, Marlene Isabel Cerqueira Montenegro
;
Costa, Carlos E.
;
Domingues, Lucília
Resumo em ata de conferência
Acesso aberto
2019
Molecular and physiological basis of Saccharomyces cerevisiae tolerance to adverse lignocellulose-based process conditions
Cunha, Joana T.
;
Romaní, Aloia
;
Costa, Carlos E.
, et al.
Artigo
Acesso aberto
2-Nov-2023
Process modeling, environmental and economic sustainability of the valorization of whey and eucalyptus residues for resveratrol biosynthesis
Arias, Ana
;
Costa, Carlos E.
;
Feijoo, Gumersindo
, et al.
Artigo
Acesso aberto
26-Jul-2022
Resveratrol de novo biosynthesis from lignocellulosic biomass: metabolic engineering of thermotolerant robust yeast strains for an integrated and intensified process
Costa, Carlos E.
Tese de doutoramento
Acesso aberto
23-Nov-2021
Resveratrol production by recombinant robust yeast strains for valorisation of wine waste
Costa, Carlos E.
;
Møller-Hansen, Iben
;
Romani, Aloia Perez
, et al.
Resumo em ata de conferência
Acesso aberto
Set-2022
Resveratrol production for the valorisation of lactose-rich wastes by engineered industrial Saccharomyces cerevisiae
Costa, Carlos E.
;
Romani, Aloia Perez
;
Teixeira, J. A.
, et al.
Artigo
Acesso restrito UMinho
24-Jul-2021
Resveratrol production from hydrothermally pretreated eucalyptus wood using recombinant industrial Saccharomyces cerevisiae strains
Costa, Carlos E.
;
Møller-Hansen, Iben
;
Romani, Aloia Perez
, et al.
Artigo
Acesso restrito UMinho
Jan-2024
Resveratrol-based biorefinery models for favoring its inclusion along the market value-added chains: a critical review
Arias, Ana
;
Costa, Carlos E.
;
Moreira, Maria Teresa
, et al.
Artigo
Acesso aberto