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DataTítuloAutor(es)TipoAcesso
Mai-2017Micro- and nano bio-based delivery systems for food applications: In vitro behaviorSimões, Lívia Souza; Madalena, Daniel A.; Pinheiro, Ana Cristina, et al.ArtigoAcesso aberto
21-Jun-2022Modelo dinâmico de digestão gástrica e programa de computadorPinheiro, A. C.; Madalena, Daniel Alexandre Silva; Vicente, A. A., et al.Patente Acesso aberto
20-Set-2018Morphological study of rice starch granules during in vitro digestionFernandes, Jean Michel; Madalena, Daniel Alexandre Silva; Pinheiro, A. C., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
12-Ago-2016Multilayer nanocapsules as a vehicle for release of bioactive compoundsPinheiro, Ana Cristina; Bourbon, Ana Isabel Juncá Sottomayor Lisboa; Silva, Hélder D., et al.Capítulo de livroAcesso restrito UMinho
13-Jul-2013Multilayers of chitosan and alginate for the development of core-shell nanocapsulesRivera, M. C.; Pinheiro, A. C.; Bourbon, A. I., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
2021Nanoemulsions for enhancement of curcumin bioavailability and their safety evaluation: effect of emulsifier typeGonçalves, Raquel Filipa Silva; Martins, Joana T.; Abrunhosa, Luís, et al.ArtigoAcesso aberto
25-Jul-2019Nanolaminated systems production by layer-by-layer techniquePinheiro, Ana Cristina; Bourbon, Ana Isabel Juncá Sottomayor Lisboa; Martins, Joana T., et al.Capítulo de livroAcesso restrito UMinho
Out-2010Nanostructured films developed through layer-by-layer assembly of k-carrageenan-chitosanPinheiro, A. C.; Medeiros, Bartolomeu G. de S.; Cunha, Maria G. Carneiro da, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
2013Nanotecnologia como ferramenta para produzir novos alimentos funcionais: vantagens e precauçõesPinheiro, A. C.; Cerqueira, M. A.; Vicente, A. A.ArtigoAcesso aberto
25-Set-2011Natural hydrocolloids for nanotechnological applications in foodsVicente, A. A.; Quintas, Mafalda A. C.; Cerqueira, Miguel A., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
4-Ago-2021A novel Helicobacter pylori phage to combat gastric infections: first characterizationsFerreira, Rute Vanessa Novais; Sousa, Cláudia Sofia Cunha; Gonçalves, Raquel F. S., et al.Comunicação oral Acesso aberto
2014Physical characterisation of an alginate/lysozyme nano-laminate coating and its evaluation on ‘coalho’ cheese shelf lifeMedeiros, B. G. S.; Souza, M. P.; Pinheiro, A. C., et al.ArtigoAcesso aberto
Jul-2011Physico-chemical characterization of chitosan-based edible films incorporating bioactive compounds of different molecular weightBourbon, A. I.; Pinheiro, A. C.; Cerqueira, M. A., et al.ArtigoAcesso aberto
2017Physico-chemical stability and in vitro digestibility of beta-carotene-loaded lipid nanoparticles of cupuacu butter (Theobroma grandiflorum) produced by the phase inversion temperature (PIT) methodGomes, Graziela V. L.; Sola, Mirella R.; Marostegan, Luís F. P., et al.ArtigoAcesso aberto
16-Nov-2021Physicochemical characterisation and cell viability of riboflavin loaded WPI nanostructures towards foods fortificationAraújo, João Miguel Fernandes; Martins, Joana T.; Vicente, A. A., et al.Resumo em ata de conferência Acesso restrito UMinho
18-Nov-2021Plant-based beverages fortified with resveratrol complexes of β and γ cyclodextrins: impact on bioaccessibilitySilva, Andreia F. R.; Monteiro, Mariana; Fernandes, Jean Michel, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
2024Plant-based bigels for delivery of bioactive compounds: Influence of hydrogel:oleogel ratio and protein concentration on their physicochemical propertiesGonçalves, Raquel Filipa Silva; Zhou, Hualu; Vicente, A. A., et al.ArtigoAcesso aberto
2012Polysaccharide/protein nanomultilayer coatings: construction, characterization and evaluation of their effect on 'Rocha' pear (Pyrus communis L.) shelf-lifeMedeiros, Bartolomeu G. de S.; Pinheiro, Ana C.; Teixeira, J. A., et al.ArtigoAcesso aberto
2010Potential antioxidant and chemical characterization of sulfated polysaccharide from the red seaweed (Gracilaria birdiae)Souza, B. W. S.; Cerqueira, M. A.; Bourbon, A. I., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
Jun-2017Prebiotics production by Aspergillus ibericusGonçalves, Clarisse Salomé Nobre; Sousa, S. C.; Pinheiro, A. C., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto