Data | Título | Autor(es) | Tipo | Acesso |
16-Jun-2022 | Active flexible films for food packaging: a review | Azevedo, Ana G.; Barros, Carolina Lemos; Miranda, Sónia, et al. | Artigo | Acesso aberto |
20-Set-2015 | Antimicrobial nanostructured starch based films for packaging | Abreu, Ana S.; Oliveira, M.; Rodrigues, Rui M., et al. | Artigo | Acesso aberto |
Set-2022 | Application of circularity micro-indicators to plastic food packaging | Matos, Joana; Martins, Carla I.; Simões, Ricardo João Ferreira | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2023 | Development of a layered bacterial nanocellulose-PHBV composite for food packaging | Silva, Francisco Almeida Garrett Soares; Matos, Mariana; Dourado, Fernando, et al. | Artigo | Acesso restrito UMinho |
2015 | Development of polyhydroxyalkanoate/beer spent grain fibers composites for film blowing applications | Cunha, Mara; Berthet, Marie-Alix; Pereira, Ricardo, et al. | Artigo | Acesso restrito UMinho |
2021 | Estudo da incorporação de material reciclado na extrusão de folha e termoformação de embalagem para a indústria alimentar | Santos, Ana Catarina Sereno | Dissertação de mestrado | Acesso aberto |
16-Set-2022 | Halochromic inks applied on cardboard for food spoilage monitorization | Leite, Liliana; Boticas, Inês; Navarro, Miguel, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2014 | Influence of thickness and coatings morphology in the antimicrobial performance of zinc oxide coatings | Carvalho, P.; Sampaio, Paula; Azevedo, Sofia, et al. | Artigo | Acesso aberto |
12-Jan-2023 | LDPE-Nanoclay films for food packaging with improved barrier properties | Barros, Carolina; Miranda, Sónia; Castro, Olga, et al. | Artigo | Acesso aberto |
11-Dez-2023 | Lignin nanoparticles for the development of flexible films for food packaging | Silva, Lúcio Casimiro Teixeira Pinto da | Dissertação de mestrado | Acesso embargado (1 Ano) |
2010 | Morphology and water barrier properties of nanobiocomposites of k/i-hybrid carrageenan and cellulose nanowhiskers | Sanchez-Garcia, M. D.; Hilliou, L.; Lagaron, J. M. | Artigo | Acesso restrito UMinho |
16-Jun-2016 | Potential applications of multifunctional extract obtained from corn industry in food packaging | Rodríguez-López, L.; Vecino, Xanel; Barbosa-Pereira, L., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
Dez-2023 | Recent advances in the use of edible films and coatings with probiotic and bacteriocin-producing lactic acid bacteria | Silva, Sofia P. M.; Teixeira, J. A.; Silva, Célia C. G. | Artigo | Acesso restrito UMinho |
2012 | Synergistic effects between κ-carrageenan and locust bean gum on physicochemical properties of edible films made thereof | Martins, Joana; Cerqueira, M. A.; Bourbon, A. I., et al. | Artigo | Acesso aberto |