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DataTítuloAutor(es)TipoAcesso
2016Active and intelligent packaging for milk and milk productsSoares, N.; Silva, C.; Santiago-Silva, P., et al.Capítulo de livroAcesso restrito UMinho
12-Out-2022Active carboxymethyl cellulose-based edible coatings for the extension of fresh goldenberries shelf-lifeBallesteros, Lina F.; Teixeira, J. A.; Cerqueira, Miguel A.ArtigoAcesso aberto
30-Jun-2021Active carboxymethylcellulose-based edible films: influence of free and encapsulated curcumin on films' propertiesBourbon, Ana Isabel Juncá Sottomayor Lisboa; Costa, Maria J; Maciel, Luís C, et al.ArtigoAcesso aberto
16-Jun-2022Active flexible films for food packaging: a reviewAzevedo, Ana G.; Barros, Carolina Lemos; Miranda, Sónia, et al.ArtigoAcesso aberto
2019Active whey protein edible films and coatings incorporating lactic acid bacteria for fungi control in cheeseGuimarães, Ana Cristina Silva Esperança; Ramos, Óscar Leandro Silva; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
25-Mai-2020Active whey protein edible films and coatings incorporating Lactobacillus buchneri for Penicillium nordicum control in cheeseGuimarães, Ana Cristina Silva Esperança; Ramos, Óscar; Cerqueira, Miguel, et al.ArtigoAcesso aberto
Mar-2017Advances in Food NanotechnologyCerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Pinheiro, A. C.; Ramos, Óscar L., et al.Capítulo de livroAcesso restrito UMinho
6-Nov-2022Alginate particles for encapsulation of phenolic extract from Spirulina sp. LEB-18: physicochemical characterization and assessment of in vitro gastrointestinal behaviorMachado, Adriana R.; Silva, Pedro; Vicente, A. A., et al.ArtigoAcesso aberto
2014Alginate/chitosan nanoparticles for encapsulation and controlled release of vitamin B2Azevedo, Maria Alexandra; Bourbon, A. I.; Vicente, A. A., et al.ArtigoAcesso aberto
Set-2021All-cellulose nanocomposite films based on bacterial cellulose nanofibrils and nanocrystalsNascimento, Eligenes S.; Barros, Matheus O.; Cerqueira, Miguel A., et al.ArtigoAcesso restrito UMinho
12-Out-2013Aloe Vera bagasse extracts as potential control of postharvest fungal diseasesLópez, M.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Rodríguez-Jasso, D., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
26-Mar-2019Amphiphilic modified galactomannan as a novel potential carrier for hydrophobic compoundsCerqueira, Miguel A.; Pinheiro, Ana Cristina; Pastrana, Lorenzo M., et al.ArtigoAcesso aberto
2012Antimicrobial and antioxidant activities of quercetin-chitosan based edible filmsSouza, Marthyna P.; Vaz, Antônio Fernando; Cerqueira, M. A., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
20-Set-2015Antimicrobial nanostructured starch based films for packagingAbreu, Ana S.; Oliveira, M.; Rodrigues, Rui M., et al.ArtigoAcesso aberto
Jun-2021Antimicrobial properties of chitosan and galactomannan composite coatings and physical properties of films made thereofAlmeida, L. B. S.; Figueiredo, E. A. T.; Dias, F. G. B., et al.ArtigoAcesso aberto
2011Antioxidant potential of two red seaweeds from the Brazilian coastsSouza, Bartolomeu W.S.; Cerqueira, Miguel A.; Martins, Joana T., et al.ArtigoAcesso aberto
2010Antioxidant properties of Gracilaria birdiae and Gracilaria cornea, two red seaweeds from the brazilian coastsSouza, B.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Martins, Joana T., et al.Capítulo de livroAcesso restrito UMinho
4-Jul-2023Antiviral edible coatings and films: A strategy to ensure food safetyLeite, Ana Catarina Carvalho Oliveira; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Michelin, Michele, et al.ArtigoAcesso aberto
16-Jul-2016Assessing the influence of a chitosan layer on curcumin nanoemulsions bioaccessibility and apparent permeability coefficientSilva, Hélder Daniel Peixoto; Beldikova, E.; Poejo, Joana, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
2-Abr-2013Avaliação da nanotoxicidade de nanopartículas lipidicas aplicadas na formulação de sistemas de libertação controladaNunes, Sara; Duarte, Catarina M. M.; Matias, Ana A., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto