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https://hdl.handle.net/1822/34759
Registo completo
Campo DC | Valor | Idioma |
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dc.contributor.author | Pereira, M. | por |
dc.contributor.author | Abreu, Ana S. | por |
dc.contributor.author | Oliveira, M. | por |
dc.contributor.author | Nóbrega, J. M. | por |
dc.contributor.author | Machado, A. V. | por |
dc.date.accessioned | 2015-04-09T13:00:23Z | - |
dc.date.available | 2015-04-09T13:00:23Z | - |
dc.date.issued | 2014-10-12 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/1822/34759 | - |
dc.description.abstract | Biodegradable poly(lactic) acid (PLA)/clay nanocomposites were investigated to be used as food packaging material. Several techniques were used, rheology, mechanical, gel permeation chromatography (GPC), contact and biodegradability tests, to characterize the developed materials. The addition of organoclay improved PLA mechanical and biodegradable properties. Food contact test showed that the nanocomposites are able to be used as food packaging materials. | por |
dc.language.iso | eng | por |
dc.publisher | Associação Brasileira de Polímeros (ABPol) | por |
dc.rights | openAccess | por |
dc.subject | Poly(lactic) acid | por |
dc.subject | Nnanocomposites | por |
dc.subject | Biodegradability | por |
dc.subject | Packaging applications | por |
dc.title | Biodegradable nanocomposite for food packaging application | por |
dc.type | conferencePaper | por |
dc.peerreviewed | no | por |
sdum.publicationstatus | published | por |
oaire.citationStartPage | 1 | por |
oaire.citationEndPage | 4 | por |
oaire.citationConferencePlace | Porto de Galinhas, PE, Brazil | por |
oaire.citationTitle | XIV SLAP - Simpósio Latino Americano de Polímeros | por |
sdum.conferencePublication | XIV SLAP - Simpósio Latino Americano de Polímeros | por |
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Ficheiro | Descrição | Tamanho | Formato | |
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