Utilize este identificador para referenciar este registo: https://hdl.handle.net/1822/33588

TítuloUV spectrophotometry method for dietary sugars
Autor(es)Veloso, Ana C. A.
Rodrigues, L. R.
Dias, Luís G.
Peres, A. M.
Palavras-chaveUV-Vis spectrophotometry
Multivariate models
Derivative spectroscopy
Chemometrics
Dietary sugars
Data2012
EditoraRoyal Society of Chemistry
RevistaFood and Nutritional Components in Focus
CitaçãoVeloso, Ana C. A.; Rodrigues, L. R.; Dias, Luís; Peres, A. M., UV Spectrophotometry Method for Dietary Sugars. In V.R. Preedy, Dietary Sugars - Chemistry, Analysis, Function and Effects, Vol. 3, London, UK: Royal Society of Chemistry, 2012. ISBN: 978-1-84973-370-0, 229-247
Resumo(s)This chapter is geared towards users of UV-Vis spectroscopic absorbance measurements. It will mainly focus on determination of the dietary sugars concentration in samples using raw or derivative absorbance spectra, by applying single or multivariate chemometric models. The most recent developments regarding the application of direct or indirect UVVis based methods for evaluating sugar contents are presented. Furthermore, the direct UV methodology and its applicability will be discussed.
TipoCapítulo de livro
URIhttps://hdl.handle.net/1822/33588
ISBN978-1-84973-370-0
DOI10.1039/9781849734929-00229
ISSN2045-1695
Arbitragem científicayes
AcessoAcesso restrito UMinho
Aparece nas coleções:CEB - Livros e Capítulos de Livros / Books and Book Chapters

Ficheiros deste registo:
Ficheiro Descrição TamanhoFormato 
document_7362_1.pdf
Acesso restrito!
1,07 MBAdobe PDFVer/Abrir

Partilhe no FacebookPartilhe no TwitterPartilhe no DeliciousPartilhe no LinkedInPartilhe no DiggAdicionar ao Google BookmarksPartilhe no MySpacePartilhe no Orkut
Exporte no formato BibTex mendeley Exporte no formato Endnote Adicione ao seu ORCID